1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Brot d'Èbola a Guinea

Un brot d'èbola s'ha produit a Guinea i ja s'ha estés per Libèria, Sierra Leone i Mali. Els investigadors i les autoritats han confirmat que la seva distribució geogràfica no té precedents i n'està complicant el control i eradicació. Les autoritats han demanat que s'extremi les mesures d'higiene ja que es transmet a través del contacte de líquids com la sang, saliva, suor o fluids sexuals i, de moment, no hi ha cap vacuna per prevenir-lo.

El virus ja ha arribat a Conakry, la capital de Guinea, el que complica encara més el seu control degut a la densitat de la població. Alguns països com Senegal, ja han tancat les fronteres per evitar el contagi d'aquesta soca del virus que té un percentatge de mortalitat del 90%, ja que és de les més virulentes: la soca Èbola-Zaire.

El virus pertany a la família dels Filovirus i causa una febre hemorràgica greu. Presenta una morfologia variable, però sol presentar-se com una forma filamentosa que pot arribar a les 14.000nm i un diàmetre de 80nm. És un virus d'ARN monocatenari, embolcallat per una càpside proteica i una membrana on trobem una glicoproteïna viral. En el nucleoide trobem dos tipus de proteïnes: la proteïna NP (estructural) i la proteïna L (una ARN polimerasa).Licencia de Creative Commons
CEPCIÈNCIES by Laura Martínez & Andreu Torres is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 Internacional License.